About me

Mijn naam is Duane van der Geld, sportfotograaf.

Als 33 jarige wilde Duane de Mergellandroute gaan fietsen. Door zijn medefietsers werd beweerd dat Duane deze tour nooit uit zou gaan rijden. Duane van der Geld Een Surinamer op de fiets was al heel zeldzaam! Pijn lijden, maar doorbijten en nooit opgeven, fietste Duane deze tour uit. Gestaag kwam zijn sprintkwaliteit naar boven en tot ieders verrassing begon Duane ook sprintjes te winnen.
In tussen werd zijn interesse geboren voor de camera. Alles wat in zijn vizier kwam werd vastgelegd, maar de expansiedrang werd groter. Meer wilde hij, naar buiten, daar waar de actie is.

Het fietsen zat hem al in het bloed, dus waarom niet deze fascinerende sport op de gevoelige plaat vastleggen. Na de overall plaatjes gemaakt te hebben, werd Duane zijn wens de kwaliteit verbeteren. Als autodidact leerde hij kijken en de camera te hanteren. Het detail in spanning en snelheid en in schoonheid tot leven te brengen in één shot. Hierin onderscheidt Duane zich van de andere sportfotografen. Een boeiend verhaal op zich. Het werden kunstwerkjes. Handen in de aflossing in een koppelkoers, de zweetdruppels, de grimassen van de renner, enz.
Tegenwoordig heeft Duane een plek veroverd tussen de gevestigde fotografen tijdens grote sportevenementen zoals o.a. de 6-daagse van Amsterdam, het NK 50 km, NK derny en enkele kleinere wedstrijden. Maar ook clinics en vrije trainingen volgen de weg van zijn lens.
Tegenwoordig krijgt het schaatsen en skeeleren ook een prominentere plek in zijn oeuvre als nieuwe uitdaging.
Zijn uit de hand gelopen hobby heeft een enorme belangrijke plek in zijn leven gekregen, waarin hij de wens uit een professional te worden.
(tekst: Ping Sterke)

Neem gerust een kijkje en je vragen kan je altijd een mail sturen. Altijd leuk 😉 als je even een krabbel achter laat in het gastenboek. Ik stel het altijd op prijs en tot ziens. Informatie omtrent de gekozen foto’s vind je hier Ik wens je heel veel kijkplezier op mijn site.